top of page

BOYUNDA İZ OLMADAN KAPALI YÖNTEMLE İZSİZ GUATR AMELİYATI

 

Guatr ameliyatları standart olarak boyuna yapılan kesi ile yapılmaktadır. Fakat vücudun en göz önünde bulunan bölgesinde ameliyat izi kalacak olması, bu ameliyatı olması gereken kişilerin en büyük çekincesidir. Teknolojinin gelişmesi ve bunun sağlık alanına yansımasıyla birlikte, özel bazı teknolojik cihazlar kullanılarak boyunda iz olmadan guatr ameliyatı olabilmek mümkündür.

Kimler Kapalı Guatr Ameliyatı Olabilir?

Her hastaya kapalı yöntemle izsiz guatr ameliyatı yapmak mümkün değildir. Buna karar verirken tiroid bezinin büyüklüğü, nodüllerin büyüklüğü, varsa biyopsi sonucu, ultrasonografi bulguları gibi bazı faktörler göz önünde bulundurulur. Tiroid kanseri olması kapalı ameliyat yapmaya engel değildir. Uygun tiroid kanseri hastalarında da kapalı ameliyat yapılabilir.

Paratiroid Bezi Ameliyatları da Kapalı Olarak Yapılabilir mi?

Evet. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde hastalıklı paratiroid bezinin bulunduğu yer saptanarak, paratiroid bezi ameliyatları da kapalı olarak yapılabilir.

Bu Ameliyatlar Nasıl Yapılıyor?

Yakın geçmişten günümüze kadar kapalı yöntemle izsiz guatr ameliyatı olarak bir çok ameliyat yöntemi tariflenmiştir. Bu ameliyatlar kulak arkasından, köprücük kemiği üzerinden, çene altı deriden, ağız içinde dil altından yapılabilirse de günümüzde sıklıkla koltuk altından, meme başından yada ağız içinde dudak iç kısmından özel ameliyat aletleri ile girilerek yapılmaktadır. Bu yöntemlerin hiçbirinde boyunda ameliyat izi olmamaktadır. Bu yöntemlerin birbirine göre avantajlı ve dezavantajlı yanları mevcuttur. Hangi tip ameliyatın size daha uygun olduğuna doktorunuz mevcut tetkiklerinize göre doğru bir şekilde karar verecektir. 

Toetva
izsiz guatr ameliyatı

İzsiz yöntemle uyguladığımız cerrahiye ait tekniği anlatan bilimsel makalem için tıklayınız

bottom of page
Burhan Mayir - DoktorTakvimi.com